Kатастрофиралият край Стара Загора водач на листа от БСП се стабилизира

Кандидат-водачът на габровската листа на БСП Йордан Стойков  бе откаран в кома и много тежко състояние  от Старозагорската болница във Военно-медицинска академия – София късно снощи. В неделя вечерта Стойков бе транспортиран със специална линейка на Военномедицинската академия в болницата в София. Според лекари обаче положението на пациента им остава критично, има опасност за живота му. 

Стойков катастрофира тежко в събота сутринта т на магистрала Тракия между Стара Загора и Чирпан, на път за Пленума на БСП в столицата. Заради катастрофата и състоянието на Йордан Стойков  социалистите отложиха  определянето му за водач на листата си в Габрово.

Днес  ОДМВР – Стара Загора съобщи официалната информация за ситуацията, при която възниква катастрофата на 16 август в 08:40 ч по АМ „Тракия”.
50 годишният севлиевец Йордан Стойков е шофирал джип Фолксваген Туарег  в посока София. В района между Стара Загора и Чирпан по магистралата го застига с 38 годишна софиянка с инициали Д.Т. Тя шофира Сеат Алтея и предприема  изпреварване на движещия се пред нея социалист с джипа. Но след изпреварването, жената се прибира в средната лента като не осигурява достатъчно разстояние между нея и джипа, в резултат на което го удря. От удара Фолксвагенът Туарег се преобръща вдясно, извън пътното платно, а Сеатът се удря в разделителната мантинела от лявата страна.

При катастрофата водачжът на джипа  Йордан Стойков е получил черепно-мозъчна травма и други наранявания. Откаран  е в МБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. Софиянката със Сеата Д.Т. не е пострадала. Пробата й за употребата на алкохол е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Колеги на Йордан Стойков разказали пред медии в София,  че първоначално не е установена фрактурата на черепа. Счупени са били и ребра на Стойков и вероятно оттам са настъпили усложнения и той е бил интубиран. Вчера във ВМА състоянието му е започнало да се стабилизира,  са съобщили от ресцентъра на БСП в Габрово. Днес предстои да бъде опериран счупеният му крак.  

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top