Стара Загора: Петър Хубчев: „Показахме изключителна воля за победа!”

Петър Хубчев: „Показахме изключителна воля за победа!”

Наставникът на „зелено-белите” Петър Хубчев бе много доволен от първата победа в шампионата на неговия тим, постигната срещу отбора на Левски с 2:1. Той изтъкна като основна причина за успеха огромното желание и хъс, които са демонстрирали неговите футболисти в търсене на победата.

Ето какво заяви още Петър Хубчев на официалния брифинг след двубоя:

„Ще си позволя да изкажа едно лично мнение. В предните мачове смея да кажа, че и игрово доминирахме. Знаем, обаче, как се развиха тези срещи. Сега на първо четене предоставихме инициативата след 2:0 на Левски, но в крайна сметка победихме. Не знам кое е по-добре, но май това днес.“ 

Хубчев сподели, че в седмицата преди двубоя в тима е имало напрежение, породено от лошите резултати и различните спекулации в медиите, и това е повлияло негативно на играта на отбора в двубоя с Левски. „ Може би имаше и напрежение. Опитахме се цяла седмица да не мислим за това и само да се тренира и да се работи. Те също четат пресата и се движат между хора. Може би това е една от причините за по-лошата ни игра.“ – допълни треньорът.

„Ако вземем предишните два мача и ги сравним с днешния. Това, което ни липсваше бе волята да отидеш до край. Чисто игрово бяхме по-добри и от Ботев и от Литекс, но като че ли нямахме тази воля да се преборим докрай. От доста време волята е една от най-силните черти на момчетата. Днес това се появи – тази воля, този хъс за победа на всяка цена, с цената на всичко. Може би това ни липсваше в Ловеч плюс спортният шанс, без който не може.“ – обясни наставникът.

Попитан дали се е страхувал от пореден кошмарен завършек на срещата, Хубчев отговори: „Ако трети мач се беше получило така, че да получим гол в края, щяхме сигурно в болницата да правим пресконференция. Като развитие напълно нормално. Поне аз се опитвам да не мисля за тези неща. Това обаче, няма как да не е натежало от психологическа гледна точка. Няма начин да не им е минало през главата, нормално е.“

В края на коментара си, Хубчев говори и за предстоящия шампионатен мач със Славия. „Много е рано да мислим за Славия. Все пак Левски побеждаваме. Отървахме се от една такава серия. Не трябва да се успокояваме. Това е най-важното. Точно обратното – по-сериозно в тренировките и още по-сериозно в мачовете.“ – завърши специалистът.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top