Стара Загора ще си върне средства по ОП „Околна среда“

Между 70 и 100 милиона лева ще получат от началото на август всички общини, в които се изпълняват проекти по ОП „Околна среда". С осигурените средства те ще могат да се разплатят частично с изпълнителите на проектите, съобщи днес пред журналисти министърът на околната среда и водите в оставка Станислав Анастасов.

Община Стара Загора е една от първите,или по-точно трета,  която е подала искане за верификация на средствата по водния проект, а плащане по него нямаме от месец февруари, припомни кметът Живко Тодоров. Към момента от местния бюджет са платени над 2,5 милиона лева, а изпълнените дейности са за 10 милиона лева.

"В момента повече от 2,5 млн. лв. са изплатени от общинския бюджет и очакваме поетапно да ни бъдат верифицирани всички средства по ОП "Околна среда", тъй като ние имаме много сериозни проекти." каза Тодоров.

„При всички случаи имаме готовност от "1 август да получим определен лимит от Министерството на финансите, така че изпълнителите по проектите по ОП „Околна среда" да могат да продължат да работят. Парите са между 70 и 100 милиона лева, преди актуализацията на бюджета. Ще имаме абсолютно едно и също отношение към всички проекти, така че да няма преференции за никого".

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top