Седемнайсетгодишен потомък на старозагорски кмет снима психотрилър

Седемнайсетгодишен старозагорец, потомък на един от българските националреволюционери и бивш кмет на Стара Загора, е сценарист и главен герой в психотрилър, който засне на английски език, заедно със свой колега от часовете по драма в Liverpool College.

Петър Беевски учи в Американския колеж в София, а от миналата година изучава драма, английска литература и икономика в Ливърпул колидж, Англия. Амбицията му е да продължи образованието си на Острова, но междувременно талантливият младеж, който от седемгодишен играе в театрална трупа, изучава модерни танци и взема уроци по актьорско майсторство, засне заедно с приятеля си Румен Русев късометражния психотрилър ‘Zone Out‘/“Извън Зоната“/.

Пра-прадядо му по майчина линия Стефан Сливков е съратник на Васил Левски и бивш кмет на Стара Загора. Именно той изработва турските облекла за участниците в малко известния опит за освобождаване на Апостола на свободата, описан във "Видрица" от Поп Минчо Кънчев. Днес в Стара Загора има улица, която носи неговото име.

Преди филма, Пепи, както го наричат приятелите в Зарата, участва в състава за Английска драма и мюзикъли в Американския Колеж в София, с художествен директор Борис Панкин. В града на липите пръвите си уроци по актьорско майсторство и артикулация получава от театралния педагог Пеньо Калчев. Работил е и с режисьори от търновския и русенския театър

Той е част от съставите на мюзикъла „Пролетно пробуждане“/’Spring Awakening’ (2011), с който печели място във фестивал ‘Fringe’ в Единбург, Англия (2012), както и на „Училищен Мюзикъл“/’High School Musical’ (2013), класиран на 1-во място в междуучилищен конкурс. Зад гърба му са много участия в коледни концерти, фестивали на изкуствата и участие в „ACS търси талант“ (2013).

В Ливърпул играе в колежанския мюзикъл „Свири по вятъра“/’Whistle Down the Wind’(2013), пее в три хора - църковен, за модерни песни и за класическа музика. С удоволствие пее и по време на църковните служби.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top