Днес има кръгла маса за развитието на Стара Загора и региона организира ИПИ

Екип от икономисти на Института за пазарна икономика организира кръгла маса в Стара Загора, която е част от подготовката на третото издание на изследването „Регионални профили: показатели за развитие“. Срещата е в залата на Търговско-промишлена палата – Стара Загора днес.

На срещата ще присъства икономистът от ИПИ Петър Ганев. Изследването Регионални профили: показатели за развитие се издава с финансовата подкрепа на фондация Америка за България. Преди Стара Загора, срещи по тази тема се проведоха също и в Благоевград (9 юни 2014 г., Американски университет в България, Червена зала) и в Пловдив (11 юни 2014 г., Новотел Пловдив, зала Москва).

В Стара Загора ще бъде направено представяне на изследването „Регионални профили: показатели за развитие“ с фокус върху развитието на Стара Загора и Югоизточния регион. Предвидена е и дискусия.

Изследването „Регионални профили: показатели за развитие” предоставя обхватна информация за развитието на областите в страната. Чрез изготвянето на отделни профили за всяка област и допълването им с тематични анализи, изданието описва както икономическите, така и социалните аспекти на живота в регионите.(http://www.regionalprofiles.bg)

Изследването „Регионални профили: показатели за развитие” се изготвя от екипа на Института за пазарна икономика и неговите партньори от Региостат с цел да се представи социално-икономическото състояние на областите в България към средата на 2013 г. и тяхното развитие от 2000 г. досега. Регионалните профили на областите са очертани въз основа на 58 индикатора в търсене на отговор на въпроса какво прави едни области относително по-развити или проспериращи, а други – по-бедни или изоставащи. Профилите на 28-те области в страната обхващат осем категории, всяка от които има отношение към качеството на живот и развитието на областите – демография, икономика, данъци и администрация, инфраструктура, здраве, околна среда, образование и социална среда.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top