Стара Загора на осминафинал в надпревара за “Най-красив български град 2014“

Днес е последният ден от възможността ни да гласуваме в подкрепа на Стара Загора за спечелване на осминафинал в надпреварата за  „Най-красив български град 2014″. Претендентите в тази фаза на онлайн конкурса, организиран от BG Двубой-Изборът на България, са Стара Загора и Пловдив. Засега резултатът е в полза на града на липите, но преднината му е минимална – 50.36% срещу 49.64% от общо 13 125 гласували към момента.

Първият етап на надпреварата се състои от номинации, като всеки потребител има право да номинира три най-красиви града в северна България и три най-красиви града в южна България, информират организаторите. Целта е да се постигне по-голяма обективност при номинациите и дори ако даден потребител е решил да подкрепи родния си град, да посочи поне още два града. За същинското гласуване се класират 16-те града, получили най-много номинации (съответно първите 8 града от северна и първите 8 града от южна България).

Самото гласуване се провежда под формата на турнир с директни елиминации. В отделните двубои се излъчва град-победител, който продължава в следващата фаза. И така до финала, където се изправят един северен срещу един южен град, за да излъчат победителя в надпреварата „Най-красив български град 2014″.

Остават само броени часове до окончателните резултати, които ще станат ясни утре, гласуването е възможно днес до полунощ.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top