Кметът връчи награди по повод 24 май

Снощи в Държавна опера Стара Загора и в навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост кметът Живко Тодоров връчи наградата “Стара Загора” на заслужили колективи и за индивидуални постижения. Наградата се присъжда в две направления – за наука и образование, за култура и изкуство.

В направление “Наука и образование” с награда бе удостоен педагогическият колектив на ЦДГ 68 “Патиланско царство” с директор Росица Димитрова. Индивидуалната награда в този раздел бе присъдена на Мариана Пенчева, директор СОУ “Максим Горки”.

"Благодаря, че ме удостоихте с това високо отличие. Това е най-голямото признание за труда, старанието и всеотдайността на екипа от ЦДГ' Патиланско царство". През изминалите месеци беше направен ремонт на градината, така че ние можем да работим отлично, а децата да живеят щастливо", благодари в словото си Димитрова.

В направление “Култура и изкуство” наградата получи Елена Азалова, актриса в Драматичния театър “Гео Милев”.
Колективната награда “Стара Загора” в същото направление завоюва Държавният куклен театър.

За първи път тази година бе присъдена новоучредената награда “Млада Загора” за ученици. В раздел “Образование и наука” индивидуална награда бе дадена на Дина Маринова, 12 клас от ГПЧЕ “Ромен Ролан”. За пети пъти тя бе класирана на националния кръг на олимпиадата по френски език с най-висок брой точки. Екип от ученици на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Лубор Байер” получиха наградата “Млада Загора” за разработен проект, класиран на първо място на национален конкурс.
Специални грамоти получиха ученици с призови места от олимпиади, конкурси и състезания.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top