Жури оценява 160 творби за конкурс по живопис, склуптура и графика

Снощи в Художествена галерия в Стара Загора официално бе открит регионалната изложба от четвъртото издание на „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика”. Конкурсът е под патронажа на Министерство на културата и се организира със съдействието на Съюза на българските художници.

Професионално жури с председател Слава Иванова и членове: проф. Христо Харалампиев, доц. Йохан Йотов и Пламен Стефанов разгледаха повече от 160 творби на 70 автора. Съгласно регламента в конкурса участват художници от Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Казанлък, Смолян, Димитровград и Кърджали. Изложбата ще продължи до 15 юни 2014 г.

Награда за скулптура се присъжда на Стефан Лютаков за творбата „Гергьовден“. С номинация за скулптура са: Иван Тотев и Цвятко Сиромашки Награда за графика се присъжда на Румен Нечев за творбата „Фар V”. С номинация за графика са: Владимир Чукич и Румен Жеков. В раздела живопис не се присъжда награда. Журито номинира следните автори: Злати Златев, Валентин Дончевски, Георги Щърбев.

Всички номинирани автори от регионалните изложби ще участват със свои произведения на финалната изложба на Конкурса на Алианц България за живопис, скулптура и графика, която ще се проведе през октомври в София. Тогава, на отличените трима автори ще бъдат връчени и уникални статуетки, специално изработени от скулптора Крум Дамянов.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top