50 участници в “Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“

 Утре от 18.00 ч. в Градската художествена галерия в Стара Загора се открива Регионална изложба-конкурс от четвъртото издание на "Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика".

Изложбата се организира със съдействието на представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора. В нея участват 50 автори от Стара Загора, Пазарджик, Казанлък, Пловдив, Смолян, Димитровград и Кърджали със 76 свои творби в трите жанра. Изложбата ще продължи до 15-ти юни 2014 г.

В продължение на две календарни години (2013 – 2014) на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете Русе, Сливен, Ловеч, София, Стара Загора и Добрич. Съгласно регламента във всеки град жури, определено от Алианц България, присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика.

Всички наградени и номинирани автори от шестте регионални изложби участват в заключителната изложба конкурс в края на 2014 г. в гр. София, по време на която официално се връчват Големите награди.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top