Мерцедес помля спецтехника на АПИ край Стара Загора

Само няколко часа след като бе разпространена информация за машина, която инспектира АМ „Тракия", възникна пътен инцидент между нея и лек автомобил „Мерцедес". В скъпоструваща мобилна техника на Агенция „Пътна инфраструктура”, извършваща измервания по трасето на автомагистрала „Тракия” се е врязало возилото.Инцидентът е станал около 10.30 часа на км 216 в участъка между Стара Загора и Нова Загора. Сигналът за катастрофата е постъпил на телефон 112.

При пристигане на място униформените установили, че немското возило, зад чийто волан е седял 51-годишен старозагорец по неизяснени причини се врязало с голяма скорост в лекотоварен „Форд Транзит”. При удара пикапът е блъснал измервателната техника.

Според първоначалните данни само отворилата се въздушна възглавница е спасила шофьора на „Мерцедеса” от гибел. Леко ранен е един от пътниците в служебната кола на АПИ, оказана му е била амбулаторна помощ.

От пътната агенция уточниха ,че повреденият дефлектограф се е придвижвал със средна скорост от около 30 км /ч по магистралата в дясната лента. Пред и зад него е имало сигнализиращи автомобили. По време на инцидента техниката е била спряна от движение, за да бъдат взети проби от асфалтовото покритие./ Преса

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top