В понеделник започва събарянето на незаконните постройки

Идният понеделник, 12 май от 9.00 се очаква да започне събарянето на 50 незаконни постройки в кв. Лозенец и парк Борова гора. Кметът Живко Тодоров е подписал заповедта за събарянето на постройките като целта е да бъде сложен край на беззаконието. Къщите ще бъдат съборени за около 20 дни.

Градоначалникът припомни пред starozagorci.com, че на настанилите се са били връчени заповеди за доброволно събаряне , но тъй като това не се случва ще се премине към принудителното им събаряне. "Очаква се да има напрежение в деня на събарянето, поради това за нормалното изпълнение на поетите от Общината ангажименти ще се включи жандармерия и полиция.", добави кметът.

Постройките са изградени изцяло незаконно върху терен, който е публична общинска собственост и не могат да бъдат узаконени."Има фрапантни случаи на застрояване в парк Борова гора",подчерта Тодоров.

Някои от обитателите на въпросните постройки са се присъединили по същия незаконен начин към водоснабдителната и електроснабдителната мрежа, е установила проверката. Голяма част от хората са и без лични карти. 

Общината вече има сключен договор чрез обществена поръчка с фирма, която ще извърши събарянето. В същото време Общината започва процедура и за следващия етап от премахването на незаконните къщи в ромския квартал с връчването на заповеди на настанените в тях семейства. Подготвя се и за трети етап. Фирма заснема терена на парк Борова гора, след това ще се премине към къщите на Зайчева поляна. Според Живко Тодоров, на събаряне подлежат поне общо около 400 незаконни постройки.

starozagorci.com

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top