Двама старозагорци в листата на ГЕРБ за евроизборите

Двама старозагорци са в листата на ГЕРБ за кандидати за евродепутати в Европейския парламент. Това са Ангел Филипов и Пламен Русев, които заедно с Томислав Дончев бяха номинирани по време на общинското събрание на ГЕРБ в Стара Загора.

Ангел Филипов и Пламен Русев са съответно 10-ти и 13-ти в листата.

Ангел Филипов е роден през 1980 г. в Стара Загора. Магистър по „Счетоводство и контрол” от Техническия университет във Варна. От септември 2005 г. до 2009 г. учи специалност „Френски език и култура” в университета „Пол Валери” в гр. Монтпелие, Франция. От 2010 г. до момента е ревизор и финансов контрольор към Отдел „Вътрешен Финансов Контрол” в Мини „Марица-изток” ЕАД. През 2011 г. е стажант-асистент в Европейския парламент в Брюксел, в офиса на евродепутата от ГЕРБ Илиана Иванова. От 2010 до 2012 г. е член на ръководството на Младежки ГЕРБ – Стара Загора. Към момента е председател на клуб „Център” към ПП ГЕРБ в Стара Загора.

Пламен Русев е роден през 1964 г. в Стара Загора. През 1990 г. завършва магистратура в Техническия университет в София със специалност „Изчислителна техника”, a през 2001 г. магистърска степен по „Счетоводство и контрол” в УНСС София. Доктор на науките от ЮЗУ „Неофит Рилски” , Благоевград От 1993 до момента е Управител на „Фокстон” ЕООД – Стара Загора, компания занимаваща се с хотелиерство, строителство и реставрация на Депутат от ПП ГЕРБ в 41-то Народно събрание.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top