Първа номинация за добър самарянин 2014

Получена е първата номинация за годишните награди “Добрият Самарянин” 2014. Тя е получена от Желязко Динев и е насочена към добротворството на Таня Малчева.

Смятам, че, когато се прави добро, няма нужда от много приказки и затова съвсем накратко за това, което прави Таня.

Добротворството, за което я номинирам, започна миналата есен и съм сигурен, че ще продължи още дълго. Тя носи усмивки на деца, които не много често имат повод да се смеят. В края на 2013 година Таня на няколко пъти създаде незабравими емоции и преживявания на децата от дом "Българка". Тя събираше пари заедно със свои приятели. Води малчуганите на кино, на разходка, на сладкарница, зарадва ги с новогодишни подаръци. Така казано, не звучи като най-мащабното добро, творено някога, но израженията на децата и радостните сълзи в очите им, означават, че тя и всички около нея са се справили с мисията си. (Сигурен съм, че сами ще се убедите, когато се срещнете с децата.)

"Истината е, че аз намерих богатството на живота - да направиш някой щастлив! Думите, които чух, прегръдките, които усетих и целувките от тези деца са моят най-голям дар! По-голям от всичко друго на света." - това ми отговори Таня, когато я питах защо прави всичко. И ми разказа една притча:

"Един гладен старец не бил ял нищо цяла седмица. Повечето дни се връщал у дома с празни джобове, дъвчейки клечка, за да заглуши къркоренето на стомаха си. Една сутрин той си намерил работа - да направи нова кошара на най-богатото семейство в града. Вечерта, когато настъпил моментът да получи парите от извършената работа, старецът взел две петачета. Смазан от умора, той се довлякъл до фурната и си купил с едната монета малък самун хляб, а с втората си купил една великолепна лилия.
- Но ти умираш от глад! - възкликнал цветарят. Защо не си запазиш парите за нещо по-добро?
Гладният старец отхапал залък от хляба и се усмихнал.
- Първата половина на труда ми е, за да живея - отвърнал той с широка усмивка. Втората, за да имам за какво да живея!"

Всъщност Таня заслужава две номинации. Едната за усмивките, които носи на децата и другата за това, че въвлича свои приятели и познати в добро. Десетки, а може и стотици хора от всякакви възрасти. Всички те се заразяват от ентусиазма и от чистотата й и отварят сърцата си, за да станат част от нейното добротворство, се казва в писмото на Динев
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top