Панорама на професионалното образование под липите

Община Стара Загора и Регионалният инспекторат по образованието организират Панорама на професионалното образование, която завършва днес . Община Стара Загора и Регионалният инспекторат по образованието организират Панорама на професионалното образование днес и утре. Измежду 25 среднообразователни, профилирани и технически училища могат да избират бъдещето си обучение завършващите основния училищен курс. Девет от гимназите са в Града на липите, останалите са на територията на в  Казанлък, Чирпан, Раднево, Гълъбово, Мъглиж, Николаево и  Павел баня.

За пръв път от старозагорското СОУ „Максим Горки” се похвалиха и с изучаване на китайски език. От есента на м.г. по линия на програма „Конфуций” екзотичният език се преподава от  Донг Хау  .Проявата се осъществява по инициатива на община Стара Загора за втори път.

Панорамата включва презентации на професионалните гимназии и колежи от областта.

Инициативата има за цел да информира учениците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучение в професионалните гимназии и колежи в Старозагорска област. На този форум си дават среща училището, семейството и работодателски организации.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top