Устойчиво развитие на областта благодарение на туризма

Проект „Античното наследство на Тракия“ и „Долината на розите и тракийските царе“, финансирани по ОП „Регионално развитие“ бяха представени днес на работната среща с представители на местни, регионални и национални медии.

Калина Матева, координатор на проекта, представи изпълнявания от Община Стара Загора в партньорство с общините Нова Загора и Раднево проект „Античното наследство на Тракия“. Целта на проекта е да се подкрепи и увеличи интереса към туристически атракции в тези общини. Продължителността на проекта е 24 месеца, общо допустимите разходи по проекта са 470 672.00 лв., а финансовият принос на кандидата е 5%.

Успешната реализация на проектните дейности ще доведат до:

• разработени туристически продукти и пакети, способни да привлекат значителен брой наши и чужди посетители в съответните общини;

• · подкрепа на по-слабо развитите туристически локации като Община Нова Загора и Раднево, притежаващи значителен и уникален туристически потенциал. Ивелина Георгиева, технически сътрудник по проекта, запозна участниците в срещата с проекта на община Казанлък „Долината на розите и тракийските царе“, който се реализира в партньорство с общините Казанлък, Павел баня, Мъглиж и Сопот.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top