“Роден съм в град на поети“

В ход е изпълнението на проект „Общество на граждани и поети" на Клуб „Отворено общество" Стара Загора, финансиран от Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Събуждането на местното самосъзнание и основателната гордост на старозагорци като наследници на безценно литературно богатство са в основата на гражданската инициатива за възстановяване на Литературния музей в Стара Загора.

На 6 март от 18.00 часа в залата на Кукления театър - Стара Загора ще бъде представен поетично-документалния филм „Спомен за моите деца" - за големите поети от миналото на града.
Поетическата вечер ще открие артисата от Младежкия театър София - Ангелина Славова и създателите на филма от Ню ейдж Студио.

На 7 март от 11.00 часа в Младежкия дом на бул."Св.Патриарх Евтимий" № 176, специално за ученическата аудитория отново ще бъде представен поетично-документалния филм „Спомен за моите деца" за големите поети и писатели на Стара Загора. След филма членовете на Младежкия Общински Съвет ще дискутират необходимостта от възраждането на Музей „Литературна Стара Загора.

Предметни награди и грамоти ще бъдат връчени на всички отличени участници в конкурсите, обявени по проекта „Общество на граждани и поети" за есе на тема "Роден съм в град на поети"; екипна разработка на един учебен час, посвететен на литературната история на Стара Загора; художествено изпълнение на произведение или откъс от творба на старозагорски автор и проект за Патронен празник на училище.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top