Факелно шествие и тържествена заря-проверка за 3 март в Стара Загора

Община Стара Загора и Втора механизирана бригада организират тържествена заря-проверка и празнични илюминации на 2 март от 19.00 ч., по повод Националния празник на Република България. В този час на площада пред общинската сграда ще пристигне факелното шествие на ученици от старозагорските училища, което тръгва от пл. „Александър Стамболийски” в 18.30 ч.                                                                      

Началникът на гарнизона бригаден генерал Любчо Тодоров ще приеме строя на личния състав, участващ в церемонията, след което слово ще произнесе кметът Живко Тодоров.
На 3 март в 10.00 ч. на площада пред общината ще започне ритуалът за издигане на националното знаме на Република България.

По традиция в 10.30 ч. е организирано полагане на венци и цветя на паметниците, посветени на проведените важни боеве, по време на Освобождението на Стара Загора- Мавзолей– костница “19 юлий 1877”, Паметник на Защитниците на Стара Загора, Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите войни в Джуранлийския  бой и Паметник на загиналите във войните старозагорци. Тържественият ритуал  за поднасяне на венци и цветя на Мемориален комплекс “Бранителите на Стара Загора” е с начален час 11.30 ч.
В 12.00 ч. на Площада пред Общината ще започне концерт на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре”. През целия ден - от 10:00 до 18:00 ч., Регионалният исторически музей и Художествената галерия ще бъдат отворени за посещения.

В 14.30 ч.в сградата на РИМ ще се проведе демонстрация на въоръжение и военни униформи от Руско-турската война 1877 - 1878 г., от фонда на музея, съвместно с дружество "Традиция" - Стара Загора.

От 15.30 ч. там ще бъде представено аудио-визуалното оборудване, изпълнено по проект "Превръщане на културно-исторически паметници от Античния период на Стара Загора в туристическа атракция".

Празничният ден ще завърши с концерт на Военен духов оркестър при Втора Тунджанска механизирана бригада от 16.00 ч. на площада пред общината.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top