Старозагорец – сред първите 25 по доходи в България

Общо 44,4 млн. лв. са заработили първите 25 граждани по доходи в страната според обработените до този момент данъчни декларации за облагане на доходите, съобщават от НАП. На първо място е 45-годишен столичанин, чийто доход е 4 млн. лв. Столичният бизнесмен е следван от бургазлия и гражданин на Добрич, като в топ 25 на най-богатите българи присъстват и хора от Стара Загора, Ловеч, Шумен, Варна и Русе.

95 млн. лв. доходи от наеми са декларирани в подадените годишни декларации за облагане на доходите в цялата страна до този момент. В същото време 1340 млади семейства са посочили в декларациите си, че искат да ползват облекчението за ипотечни кредити. Обща сума на лихвените плащания, с която младите семейства са намалили данъчната си основа, възлиза на 4,7 млн. лв.

От началото на годината до 20 февруари 2014 г. в цялата страна са подадени 67 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2013 г. Това е с 30% повече от същия период на миналата година, когато в НАП са постъпили 52 000 документа. До 20 февруари 2014 г. по електронен път, подписана с електронен подпис, декларацията си са изпратили 5674 души.

Консултации за попълването, декларирането и внасянето на данъци клиентите на НАП могат да получат по телефона от Информационния център 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна. Повече информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски е публикувана на интернет страницата на НАП www.nap.bg.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top