Турнир за „Старозагорски олимпийски надежди”

Областният управител Живка Аладжова се срещна с членовете на клуб “Липа”.

„Поздравявам Ви за добронамереността и приятелската атмосфера, в която работите. Зная за инициативите, които правите в полза на младите хора. Радва, ме факта, че имате буден граждански поглед. Приветствам работата Ви, свързана с опазването на природата и Ви уверявам, че имате моята подкрепа за реализирането на всички тези идеи” , каза в приветствието си областният управител Живка Аладжова.

В клуб „Липа” членуват работодатели, общественици, представители на неправителствени организации. Членовете на клуб „Липа” работят активно за укрепването и социализирането на вековното дърво Стария чинар в Стара Загора и предвиждат през месеца март да направят почистване в района около 800- годишното дърво, а в близост да изградят беседка и барбекю.

Председателят на Граждански клуб „Липа” Олег Стоилов сподели, че предстои организирането за трети пореден път на детските игри „Старозагорски олимпийски надежди”. Миналата година са участвали 450 деца в 17 спорта. Целта на организаторите е все повече деца, които не спортуват да започнат да спортуват. По време на разговорите бе обсъждано „Старозагорски олимпийски надежди” да се проведе на 17 май – Ден на олимпийските игри.

Областният управител Живка Аладжова каза, че датата е емблематична и ще съдейства този ден да се превърне в празник на спорта в Стара Загора. Членовете на клуб „Липа” споделиха желанието си да се възстанови църквата „Свети Николай Мириклийский”, която се намира в МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович” – Университетска. Областният управител Живка Аладжова се ангажира да съдейства и за реализирането на тази идея.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top