Къде пазаруват крадците? В нашите мазета!

Все по-често от пресцентъра на МВР се съобщава за случаи на солидни кражби от частни мазета, по време на които крадците си набавят най-необходимото - от домашна ракия до най-различни инструменти. През изминалите почивни дни, например, са регистрирани три подобни случая. Вижте какво този път си "напазариха" апашите за сметка на нас - обикновените граждани:

На 17-и този месец в Първо и Второ РУП - Стара загора са получени два сигнала за подобни кражби. В единия случай става дума за разбити мазета на блок на ул. "Генерал Скобелев", откъдето неизвестен извършител се е сдобил с два броя ел. двигатели, редуктор, стругарски ножове, две менгеме-та, газови бутилки, две горелки, лозарска пръскачка и около 65 м електрически кабел.

На същата дата около 15:00 ч е постъпил още един сигнал, този път за кражба от мазета на ул. "Майор Кавалджиев". В този случай крадецът е разбил входните врати на няколко изби и в периода от 14 до 17 януари е отнел от там един велосипед с марката "Крос", както и 100 л ракия, съобщава пресцентърът на МВР. По случая са били извършени издирвателни мероприятия и извършителят е бил установен и задържан за 24-часов срок във Второ РУП - Стара Загора - това е лицето Я.П. от Стара Загора на 33 години.

Вчера, пък, на 19-и януари, в Първо РУП - Стара Загора 41-годишен старозагорец се е оплакал, че е от мазето на дома му, намиращ се на ул. "Иван Вазов", в периода от 16.01 до 19.01.2014 г., са били откраднати четири броя гуми с марката "Гуудиър" с прилежащите към тях алуминиеви джанти, 15 л ракия, както и 10 л вино.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top