Повече от 65 студенти-отличници награди Тракийски университет

По повод 8 декември- празникът на българските студенти по традиция , Ректорът на Тракийски университет проф. Иван Станков удостои с отличия изявени студенти в областта на обучението, научното творчество, спорта и художествената самодейност. Те бяха специално поздравени от учениците от 11ОУ"Николай Лилиев".

Повече от 65 студенти получиха грамоти за отличен успех през изминалата учебна година. 14 от тях бяха удостоени и с медал за постигнат успех 6.00.

„Празникът на българските студенти е изпълнен с красотата,  младостта и неизчерпаемата енергия на младите хора с търсеща мисъл, жажда за знания и буден дух. Нашите отличници и таланти са най-голямото ни богатство. Заставам с респект към тях като им благодаря за неуморния труд.”, каза на студентите проф.Станков.

Той припомни, че през 2013 са се случили изключителни успехи в научната и изследователската дейност на университета. „Променяме начинът на обучение, въведохме и оценяване на преподавателския колектив. Отличните ни студенти са най-авангардни и критични към нас, затова и ние се вслушваме в думите им”, допълни ректорът.

В края на церемонията Иван Миндов- председателя на Студентски съвет към ТрУ получи специален сертификат за цялостни постижения и успех.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top