263 мил. доплащания за земеделието догодина

Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова участва в проведената вчера в Павел баня среща на земеделски производители от региона с Председателя на Комисията по земеделие и храни към 42-то Народно събрание проф. Светла Бъчварова. Да отговорят на въпроси на фермери и производители бяха и експерти от Министерството на земеделието и храните, ръководителят на Областната земеделска служба Нели Димова, директорът на Земеделския институт в Стара Загора доц. Стайка Лалева. Водещ на дискусията бе депутатът от Коалиция за България Атанас Пъдев.

За догодина има  263 млн. лева за национални доплащания и държавни помощи, каза председателят на Комисията по земеделие.

Областният управител Живка Аладжова обясни, че целта на дискусията е да се чуят проблемите, които спъват нормалното развитие на земеделието, както и да се вземат предвид предложенията на фермери и производители за предстоящите промени на нормативните уредби. Тя увери, че Областна администрация и държавните институции според своите правомощия ще им съдействат за възраждане на традиционните за региона отрасли – животновъдство, зеленчукопроизводство, трайни насаждения и производство на етерично-маслените култури.

Проф.Бъчварова и нейните колеги представиха приоритетите в земеделието за следващия програмен период – 2014 - 2020 г. Те поискаха до края на месеца в Министерството на земеделието и храните и в Комисията по земеделие и храни към НС да бъдат представени писмено всички техни предложения, за да могат да бъдат обсъдени и взети под внимание при подготовката на промените в нормативните уредби.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top