28 септември 2022

“Замесете се с нас!“

Днес от 10.00 до 14.00 всички, които носят музиката вътре в себе си и искат да замесят свое хлебно послание могат да се насладят на аромата на прясно изпечен хляб в Музея на религиите.

 Спонтанността е водата, ритъмът е брашното, ентусиазмът е закваската, а резултатът е тесто от добро настроение и радост. "Замесете се с нас!", призовават идеолозите на проявата. Замесвайки хляб, се учим как да замесваме приятелства, как да намерим собствения си ритъм, как да се синхронизираме с хората около нас и как чрез тях да открием най-добрата рецепта за радост от живота.

Вратите на „Музея на религиите" в град Стара Загора днес ще са широко отворени за всички, които искат да изживеят един по-духовит и музикален ден. За първи път екипа на Мрежа „Хлебни къщи" ще представи на старозагорци методиката „Кухненска музика", която се базира на спонтанността. В нея музикалните инструменти са обикновените всекидневни кухненски съдове, от рендета до тигани и буркани, и по този начин тя помага да преосмислим ежедневието като потенциален непрестанен източник на вдъхновение, творчество и красота. В Кухненската музика няма професионалисти, няма по-добри или по-лоши музиканти, нужно е само да се вслушваме в другия и чрез неговия звук да чуем самите себе си.

Входът за възрастни ще е на стойност 2 лв., 1 лв. за студенти, ученици и пенсионери. Деца до 7-годишна възраст ще могат безплатно да посетят събитието.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top