Предизвикателствата на бизнеса през първия програмен период

Днес се проведе регионална годишна конференция на тема „ХОРИЗОНТ 2020“. На нея бяха представени резултатите и предизвикателствата, пред които бяха изправени бизнесът, местните общности и общините от област Стара Загора през първия програмен период на членството на страната ни в Европейския съюз.

Своите успехи и проблемите при управление на европейски изложиха представители на организации и институции. Успешният опит и научените уроци на Полша  сподели Агнешка Островска, международен експерт в сферата на управление на европейски фондове. Експерти от Министерството на регионалното развитие и Министерството на земеделието и храните запознаха участниците в конференцията с две от най-важните програми за развитието на местните общности през новия програмен период – ОП „Региони в растеж“ и Програма за развитие на селските райони. Бяха представени и резултатите от кампанията на мрежата от областни информационни центрове „Научени уроци“ – най-често срещаните проблеми и предложенията за промени на процедурите при управление и отчитане на проекти.

В конференцията взеха участие Емил Христов-председател на общинския съвет на Стара Загора, Георги Симеонов-директор дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция”, представители на бизнеса, НПО и други партньорски организации.

 По време на срещата беше представена и  визията за развитието на града  и региона за следващия програмен период 2014-2020 год.

 

Коментирай!

#1
Емил Ташев - 2013-11-23 22:33:13

КВАЛИТЕТ-21 ЛЪЖАТ И КРАДАТ НА ЕДРО...И НА ДРЕБНО!

#2
Евгени Генов - 2013-11-23 22:34:52

КВАЛИТЕТ-21 ЛЪЖАТ И КРАДАТ НА ЕДРО...И НА ДРЕБНО!

Още новини

Scroll To Top