репорТИ от Стара Загора

Изпрати репорТИ!

Контейнери създават предпоставка за ПТП

В междублоковото пространство на 52 и 54-ти блок в жк “Три чучура”- юг са разположени контейнери за боклук които се ползват от съответните блокове за изхвърляне на битовите си отпадъци. По разположението им бих казал, че са удобно разположени и за двата блока, но друг е въпроса дали са удобни за останалите жители на квартала.
Двата контейнера са поставени на ъгъла на кръстовището между блоковете, което създава предпоставки за ПТП. Кръстовището се ползва от жителите на още 4 блока с приблизително 60 коли. Тези шофьори тръгват всяка сутрин за работа и минават през кръстовището, като всеки път като преминават се чувстват застрашени от ПТП заради ограничената си видимост от контейнерите.rnСпоред закона за движение по пътищата “Чл. 98. 1 Престоят и паркирането са забранени: 6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях”. Този закон го има с цел безопасност на движението, защото при спирането на кръстовище се ограничава видимостта на преминаващите МПС-та. Въпроса на гражданите от квартала е не трябва ли да важи подобен закон и за контейнерите за смет, които буквално на ъгъла на кръстовището.rnИма и много граждани които не харесват местонахождението на контейнерите, не защото им създават проблем с колата въпреки че са съпричастни на комшиите си от квартала, а заради миризмата която идва от тях особено през лятото. Въпреки удобството да са точно срещу входа има граждани от 54-ти блок които никак не се възхищават на това удобство главно заради миризмите излъчващи през лятото. Един от жителите на 54-ти блок ми предостави снимка заснета с мобилния му телефон при припалването им.rnВ не чак толкова голяма близост по средата на нищото се намират още 4 контейнера за боклук които са разположени в далечния край на паркинга от другата страна на улицата. По думи на граждани те почти не се ползват, поради това че са много далече и хората дори не минават покрай тях.rnТези контейнери не винаги са стоели на това място. По информация на жители на квартала те преди са били от другата страна на 54-ти блок в близост до XI ОУ “Николай Лилиев”, но след възобновяването на детската площадка до която са били разположени те са преместени. Съдейки по това вярвам, че би могло да бъде измислено ново разположение на контейнерите преди да се стигне до ПТП и после да се стигне до промени подобно на случая с Паоло или Вероника във Велико Търново от преди няколко месеца.
Контейнери създават предпоставка за ПТП
Контейнери създават предпоставка за ПТП
Контейнери създават предпоставка за ПТП
репорТИ е рубрика в Starozagorci.Com, в която ТИ си репортер от Стара Загора. Ако нещо те е шокирало, впечатлило, забелязал си нередност в града, проблем на улицата, на която живееш, в твоето село, или ТИ е харесало нещо, искаш да го споделиш с всички в Стара Загора, направи репорТИ.
Starozagorci.Com не носи отговорност за информация (в т.ч. за нейната пълнота и точност), съдържаща се в модулите за свободна публикация на потребителите на Starozagorci.Com - репорТИ, Обяви, Бизнес каталог, Реклами, за коментари на потребителите към съдържанието, както и за съдържание в сайтове, към които настоящият има хипервръзки. Правaта и отговорностите за тези публикации се носят от техните автори. Starozagorci.Com не допуска и отстранява допуснати публикации, които нарушават Условията за ползване на сайта.

Коментирай!

Изпрати репорТИ!

Още репорТИ от Стара Загора

Кататрофа Кататрофа
15 август 2019
изпратено от иваела
Това е! Това е!
13 август 2019
изпратено от Анна Шмилева
Аварирало такси Аварирало такси
06 август 2019
изпратено от Maq
Защо  няма надпис на КИРИЛИЦА ! Защо няма надпис на КИРИЛИЦА !
06 юни 2019
изпратено от Димитрова
Замърсяване на реки Замърсяване на реки
16 март 2019
изпратено от ник
Неправилно паркиране. Неправилно паркиране.
07 февруари 2019
изпратено от d.enev
Училищен автобус Училищен автобус
12 ноември 2018
изпратено от До кога?
Невнимателен шофьор Невнимателен шофьор
16 август 2018
изпратено от Нели
Безконтролна и ОПАСНА немърливост! Безконтролна и ОПАСНА немърливост!
05 юли 2018
изпратено от Аврамов
ОПАСНО!!! ОПАСНО!!!
05 юли 2018
изпратено от Manol
Санкционират ли ги такива шофьори? Санкционират ли ги такива шофьори?
07 юни 2018
изпратено от Майка
Отново кататсрофа Отново кататсрофа
18 април 2018
изпратено от Марин
Опасност от  за децата в парк“Тракия“ Опасност от за децата в парк“Тракия“
03 април 2018
изпратено от Гочо Гочев
Scroll To Top