Стара Загора: Феноменално представяне на СКП Траяна

Феноменално представяне на СКП Траяна

Представителите на старозагорския клуб Траяна обраха медалите на международния турнир по плуване провел се в Скопие на 13 и 14 ноември. Старозагорци завоюваха общо 53 медала, от които 20 златни, 19 сребърни и 14 бронзови, с което впечатлиха всички специалисти и отбори на турнира. В надпреварата взеха участие 421 плувци от 7 държави – България, Македония,  Сърбия, Косово, Албания, Русия и Израел.
Старозагорският клуб бе представен от 16 състезатели при момчетата и момичетата. Момчетата, които спечелиха общо 31 медала бяха в състав:  Виктор Христов, Константин Михайлов, Тодор Господинов, Димитър Димитров, Никола Михов, Иван Иванов и Ивелин Братоев. При девойките СКП Траяна бе представен от Диана Караминкова, Деница Георгиева, Ивелина Иванова, Радосвета Иванова, Мартина Танева, Рени Колева, Илиана Илчева, Мария Стоилова и Йоанна Димитрова.
След завръщането си от Македония, една от треньорките на тима Татяна Митева заяви пред StaroZagorci.com, че всички в клуба са изключително доволни от това представяне.
„Турнирът се проведе в 25 метров басейн, като условията бяха отлични. Всички направиха едно перфектно плуване, като по-важното е, че показаха огромно израстване в своето спортно развитие. Похвално и радостно е за нас това, че нашите деца вече не гонят само медала, а се стараят да постигнат по-добри и по-високи постижения. Най-хубавото е, че всички деца прогресират!
Митева сподели и че силното представяне на тима е направило сериозно впечатление. „Въпреки че нямаше отборно класиране, резултатите ни не останаха незабелязани от всички спортни специалисти. Получихме поздравления дори и от конкурентните клубове в турнира, което си е голямо признание за нашата работа.”
Треньорката на старозагорските плувци за пореден път изтъкна, че големите успехи на клуба се дължат основно на изключителния треньорски щаб, който влага страшно много усилия за развитието на тези деца. „Отново ще повторя, че тези резултати ги постигаме благодарение на добрия треньорски колектив, който сме изградили тук. Естествено тряба да отлича и сериозния труд, който полагат децата, както и подкрепата от техните родители. Благодарности и към клуба, защото без действията на ръководството нямаше да можем да участваме на тези турнири.”- завърши Митева

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top