Възпоменателен ден за жертвите при ПТП

Старозагороското ОДМВР ще отбележи днес "Международния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия”. Тази година възпоменателният ден е 17 ноември.

Днес от 13.30 часа в киносалона на ОДМВР – Стара Загора ще бъде организирана среща с представители на училищата и Младежки общински съвет, на която присъстващите ще се запознаят с черната статистика от пътни инциденти с млади хора и причините за тях. Алкотест и драгтест ще бъдат в помощ на инспекторите от Пътна полиция при представянето на проблема за шофирането след употребата на алкохол и наркотици. Чрез презентация и снимки инспектор от Областното управление Пожарна безопасност и защита на населението  ще покажат как реагират спасителните екипи при изваждането на пострадали от силно деформирани автомобили.

На 17 ноември съвместни екипи на  Пътна полиция  и Младежки общински съвет Стара Загора ще призовават водачите на моторни превозни средства да се замислят за своето поведение на пътя, да анализират грешките си, извършваните опасни волности и преди всичко да спазват правилата за движение по пътищата

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top