Старозагорски предприемачи ще развиват бизнес в Скандинавия

Посланикът на Швеция в България Н.Пр. Хелена Пилсас Алин и посланикът на Норвегия в България Н.Пр. Гюру Катарина Викьор взеха участие в бизнес среща на предприемачи от Стара Загора и членове на Българо-скандинавската търговска камара. На нея присъстваха и областният управител на Стара Загора- Живка Аладжова и председателия на общинския съвет на града Емил Христов.

„Чрез тази среща Скандинавските държави ще се запознаят с това, което се развива тук в региона на Стара Загора.Това е много продуктивно, защото фирмите от региона представят своята продукция, а това дава основа за работа между производители и търговци от Скандинавските страни и Стара Загора”, каза пред журналисти Н.Пр. Хелена Пилсас Алин.

Целта на форума, които се проведе е да се разширят възможностите за контакти между членовете на Българо-скандинавската търговска камара и фирми от Стара Загора и региона и за съвместни инициативи.

Основната цел на Българо-скандинавската търговска камара е подпомагане и стимулиране на икономическите и търговски връзки между България и петте северноевропейски страни – Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция. 

„ Това, което до момента пречеше на бизнесът между Скандинавия и Стара Загора е, че като цяло България не е добре позната за нас. Скандинавците знаят за родината ви основно като място, където идват на почива по черноморието. Това за в бъдеще трябва да се промени, ние трябва да станем по-търсещи, а вие по-активни по отношение на информираността за вашата държава”, допълни Йоран Свенсон, председател на Българо-скандинавската търговска камара.

„В събитието се включиха 17 представители на търговската камара и 50  от старозагорските предприемачи. Надявам се да има резултат от срещите почти веднага. За в бъдеще ние ще продължим да съдействаме на проспериращите предприятия”, каза в заключение Олег Стойлов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top