Oтделението за хемодиализа се нуждае от апаратура

 Областният управител Живка Аладжова  посети Отделението за хемодиализа в МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”. Тя разговаря с пациентите с хронична бъбречна недостатъчност, които й разказаха за необходимостта от смяна на апаратурата и нуждата от ново оборудване за лечението и рехабилитацията  в отделението.

Ние разчитаме на Вас, споделиха пациентите, въпреки че болницата е в тежко финансово състояние. 12 са диализаторите, които са необходими на един болен за един месец. 80 пациенти са  на диализа по три пъти седмично.

Медицинските екипи трябва да осъществяват хемодиализното лечение при спазване на стандартите за оказваната медицинска помощ и осигуряване защита на правата на пациентите, каза Аладжова. Тя изрази своето недоумение, че подновяването на апаратурата в това отделение през последните години не е било с предимство.

В Отделението работят 31 човека, петима от тях са лекари, обясни началникът  на Отделението д-р Васил Чолаков, който подчерта, че от 25 години не е стъпвал човек от такъв ранг при тях. Двамата разговаряха за необходимостта от апарати, оборудване, качествени диализатори  и др.,  гарантиращи безопасните и удобни диализни процедури.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top