Тракийски университет няма да се окупира

Подкрепяме протестите на колегите си от страната, но не сме съгласни с окупацията на зали и учебни кабинети, това е единодушното становище на Студентския съвет при Тракийския университет в Стара Загора, заяви днес по телефона неговият зам. председател Иван Прокопиев.

Заставаме зад становището на Националното представителство на студентските съвети, хората имат право да протестират, но не и когато протестите стават пречка за правата на мнозинството, подчерта Прокопиев, който е третокурсник в Стопанския факултет на старозагорския ВУЗ.

Същевременно с това, трябва да бъде отбелязано, че ако има първопричина за създаването на определени трудности в учебния процес по повод на настоящите протести, то проблемът е в нестабилната обществено-политическа среда в страната, а не в студентите – протестиращи, или не. Студентите никога не са били проблемът, те са неговото решение! Докато това не бъде разбрано, страната ни няма да може да отбележи търсената политическа и икономическа стабилност и растеж.

С оглед на сложността и комплексиката на разглеждания въпрос, и наличието на редица, някои положителни, а други тревожни коментари по отношение на окупацията на висши училища в страната, Общото събрание на НПСС, обединяващо 51 висши училища, като върховен орган за управление на студентската организация, ще излезе със своя позиция на предстоящо заседание на Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети.”

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top