Старозагорските щангисти официално № 1 в България

Спортният клуб по вдигане на тежести Аполон стана държавен отборен  шампион за 2013 година. Тежкоатлетите на старозагорския клуб подпечатаха златото си на провелото се в Сопот държавно първенство за всички възрасти. Пред StaroZagorci.com един от основните виновници за този успех – треньорът Тихомир Китанов сподели, че е много доволен от своите възпитаници.

„От това първенство се върнахме с 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала, като можеше и още по-добре, но в крайна сметка постигнахме целта си, а именно отборната титла. Станахме първи с огромна разлика пред останалите отбори. Финиширахме с 930 точки, втори станаха отбора на Сливен с 480, а трети състезателите на Левски с 430.
Относно надпреварата в Сопот, при мъжете сребро взеха Асен Асенов в категория 56 кг и Светослав Ламбов в категория 77 кг. С бронзови медали пък се окичиха европейският вицешампион Тодор Ченков, както и Стефан Стефанов.
В състезанието при девойките имахме една представителка и това бе Елена Руменова, която буквално отвя конкуренцията и логично взе златото. Интересното е, че другият ни златен медал го спечели братът на Елена – Руси Асенов, който стана първи при юношите в категория 45 кг.”
Китанов допълни също, че предстои и организирането на турнир в Стара Загора, който ще е финален за тази година.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top