Местната власт и гражданите общуват по интернет

От днес по обед в Стара Загора действа нова електронна платформа за подаване на сигнали и предложения до общината. Тя е в подкрепа на инициативите на Община Стара Загора за подобряване на обслужването на гражданите и юридическите лица, с цел отваряне към тях и пълен обмен на информация, обясни при представянето секретарят на общината Цена Велкова. По думите й, това ще осигури по-бърз контакт и реакция на институциите спрямо отправените сигнали и предложения.

Проектът е уникален за България. Реализира се от група доброволци, с подкрепата на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и обществения посредник Павлина Делчева. Основната цел е улесняване на диалога между граждани и институции, систематизиране и групиране на въпросите, за по-лесна обработка от администрацията, както и изграждане на доверие към тях от страна на хората, обясниха Живка Александрова, Стефан Чертоянов и Мирослав Йовчев.

Гражданите на Стара Загора вече ще имат възможност да задават въпроси, да подават сигнали и да отправят предложения до общинската власт, без да е необходимо да посещават сградата на Община Стара Загора. Потребителите ще могат да проследяват всички срокове и действия по отправените от тях запитвания.

Експлоатацията и техническата поддръжка ще бъдат безплатни за общината и гражданите.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top