Разглеждат номинациите за наградите “Николай Лилиев“ и „Икар“

На следващото заседание на Общинския съвет в Стара Загора ще бъде гласувано  решението за присъждане на литературната награда „Николай Лилиев” на Виолета Бонева за значим принос към националната и международната култура.

Общинският съвет ще присъди колективната награда „Икар” на отбора от Професионална гимназия „Джон Атанасов“ за високи постижения в програмата „Евроскола“ и представянето на България в Европейския парламент. Индивидуалната награда „Икар“ ще бъде дадена на Иван Петков, възпитаник на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, випуск 2013, за постижения в международни и национални конкурси по публична реч. Той спечели първо място в състезанието по публична реч в столицата и завоюва среброто на международното състезание в Лондон. Към момента Петев е студент в специалност „Арабистика” на СУ „Климент Охридски”.

Общинските съветници ще разгледат и Наредбата за наградите и отличията в община Стара Загора. Според готвените промени единствено званието Почетен гражданин ще се присъжда с решение от Общинския съвет, всички останали ще могат да се присъждат от Кмета на града.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top