22 септември 2020
Стара Загора: ВИДЕО: Цигани пред Общината - “Искаме като бели хора да не сме “излъчени“ от българския народ!“

ВИДЕО: Цигани пред Общината - “Искаме като бели хора да не сме “излъчени“ от българския народ!“

"В България още има нацизъм!", "Искаме като бели хора да не сме "излъчени" от българския народ!" и "Не можем да бъдем от ромски произход, ние сме родени в тази държава." - подобни скандирания огласиха днес пространството пред Община Стара Загора, където над 100 роми дойдоха на протестен поход от "Лозенец".

Циганите са организирани от ромската партия ДРОМ за протест, в който искат узаконяване на къщите си, за да не бъдат съборени.

България е държава, която дискриминира циганите! – крещяха ромите пред Общината в очакване на Кмета Живко Тодоров. Искат лично да му кажат, че са готови да си платят за да се узаконят къщите им.

Ромите твърдят,че искат да бъдат почтени граждани, които да си плащат сметките и спазват законите. Около 20 полицейски служители охраняват протеста.

Общинският съветник от ГЕРБ Манoил Манев поиска ромите да излъчат 5 свои представители, които да представят ясно и конкретно исканията си.

След срещата и съвет от Манев, ромите решиха да търсят адвокат, чрез който да обжалват призовките, връчени им миналата седмица, за напускане на незаконно обитаваните от тях постройки.

Така протестът се разотиде, а подробен видео репортаж може да видите тук:

Коментирай!

#1
илия - 2013-10-16 21:48:36

ще се спрете ли вече с тея цигани , вие знаете ли те дали не си плащат тока или или водата ,как може да пишете глупости. и те са български граждани като нас, а като се позамислим хаиде да видим колко сме българи и ние

#2
karo - 2014-07-21 22:34:47

neseznae koi stoi zat tova dali stroej ili gora akosteumni shte razberete

#3
siko - 2014-07-21 22:37:52

dano da ostane park

Още новини

Scroll To Top