Възможности за подкрепа на земеделци

Областният управител Живка Аладжова разговаря с фермери от Стара Загора, които работят по мярка 112. Аладжова покани на среща фермерите, за да им съобщи разговора си с министъра на земеделието проф. д.с.н. Димитър Греков, който е изразил готовност за среща със старозагорските производители.

Аладжова съобщи възможностите за отварянето на проектите по мярката и за изплащането на средствата при първо плащане, второто плащане по одобрените проекти ще е в рамките на следващия програмен период. Това обаче би затруднило фермерите, споделиха Веселка Димитрова, Иван Попов и Радослава Желева.

Областният управител подчерта, че министерството търси възможности за подкрепа на земеделските производители. До преди няколко месеца е имало много нецелесъобразно усвоени средства и това днес се явява като причина.

Земеделците поискаха подкрепата и съдействието на Областния управител за среща в министерството на финансите, за да представят вариантите относно закъснелите процедури по мярка 112.

За целия нов програмен период ще се спазва принципът да не се променят правилата и параметрите на кандидатстване по отделните мерки в момент, в който тече приемът по тях или е стартирало изпълнението им. По думите на земеделския министър така ще има предвидимост за земеделските производители, общините и младите фермери.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top