Богата програма за празника на града

Богата програма за празника на града

Богата и многообразна ще бъде програмата на Община Стара Загора за празника на града 5 Октомври, съобщи на пресконференция  зам.-кметът Иванка Сотирова. Тя включва много събития, посветени на празника, някои от които вече започнаха, като Международния куклено-театрален  фестивал за възрастни „Пиеро”, Гео Милеви дни `2013, Нощта на изкуствата, а други предстоят в дните до празника - като концерта на струнен квартет „Димов”, „Кармина Бурана”, с диригент Емил Табаков и др.

Самият празничен ден, който тази година е събота, ще започне в 9.00 часа с тържествена Света литургия в катедралния храм „Св. Димитър”. Полагането на цветя на символичния камък за възстановяването на Стара Загора в Парк „Пети октомври” е предвидено за 9.30 часа. Актьори от Драматичен театър „Г. Милев“ и участници от клуб „Традиция“ ще участват в прочитане на Манифеста, с който преди 134 години Алеко Богориди, на това място, обявява началото на възстановяването на града след опожаряването по време на Руско-турската война.

Тържественият ритуал за издигането на националното знаме на Република България започва в 10.00 часа на площада пред Общината. В празничното шествие, което ще тръгне веднага след това по бул. „Цар Симеон Велики”, ще участват мажоретни и музикални състави, и театрални формации от всички старозагорски училища, които са заявили участие.

За втора поредна година Община Стара Загора организира голям празничен концерт под надслов „Аз обичам Стара Загора”. Той ще събере на едно място някои от най-хитовите в момента български изпълнители, които оглавяват Българският ТОП 20. Сред тях са Ангел и Моисей, Маги Джанаварова и рапърът 100 кила, Дийп Зоун Проджект и Криско.
Водещ на концерта ще бъде Любо Нейков, подкрепян от актьора Кръстю Лафазанов.  Началото е от 19.00 часа на площада пред общината. Вечерта ще завърши с празнични илюминации.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top