Сливи за смет, събират старозагорци

Вчера се проведе втора част от акцията против забиването на некролози и обяви по дърветата. Мирната демонстрация беше с начало пешеходната алея на Стара Загора и завърши пред сградата на Общината. Този път организаторите бяха „въоръжени” с клещи и кофички и махаха телбодчета, пирони и кабърчета, забити по  кората на дърветата. Само за част те напълниха около две кофи с извадените пирони и кабърчета.

Около 30 души се събраха в подкрепа на Акцията, която продължава до другия вторник. До тогава всеки гражданин в свободното си време ще почиства дърветата около дома си. "Ще притеглим кой колко е събрал и така ще плащаме на килограм", каза смеейки се един от организаторите Янко Янков.

След като приключи събирането на материалите организаторите ще предоставят събраното количество от телбоди, пирони и кабърчета на кмета на града- Живко Тодоров ”искаме да  види за каква вандалщина става въпрос и наглост”, добави от името на старозагорци Янков .

Коментирай!

#1
blizoo - 2013-09-25 20:19:09

Добра акция... лошото е, че след прекратяването и. Пенсионерския клуб както и съюза на опечалените пак ще сложат по всякакъв начин некролозите.Малко безмисленно е, защото свеки си уважава роднините и простотията която я има в БГ никъде другаде я няма. Общината да назначи инспектори и такива които да ги махат демек да се води биртка до край с тези слагания не само на кората на дърветата ми и на самите стълбове за осветление както и на тролейбусния транспорт. Успех ...

Още новини

Scroll To Top