Петък е Нощта на изкуствата

Тази година Нощта на изкуствата в Стара Загора ще се проведе на 27.09. от 19:00 до 01:00 ч.  За първи път тази година организаторите са подготвили и игри, които да допринесат за добро настроение и интересно прекарване на участниците.Първата игра е „Открий твореца в себе си”. Тя е инициатива на РИМ –Стара Загора, свързана с „Нощ на изкуствата 2013“, която има за цел да насърчи всеки посетител да използва въображението и творческия си талант.

За първа година ще има билети, благодарение на които ще могат да бъдат посетени обектите, участващи във великата нощ. Цената за възрастен ще бъде 1лв.,а за дете, учащ или пенсионер – 0,50 лв. 

Ще бъдат проведени две игри. Първата ще бъде свързана с изработването на уникално бижу. То ще бъде изработено от събраните в Нощта на изкуствата мъниста. Бижутата ще бъдат представени в РИМ-Стара Загора. От тях ще бъдат избрани най-добрите, които ще участват в конкурс по случай 5-ти октомври Ден на Стара Загира.

Втората игра ще бъде „Намери своята муза“. В „Нощ на изкуствата 2013“ прекрасните музи, вдъхновителки на творците, ще се съберат в дома на посестримата си Клио. Всяка една ще сподели своя дар с хората. Вечерта в музейните обекти ще бъде изпълнена с песни, танци, театър и забавни игри.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top