ВИДЕО: Намаляват убитите на пътя (обновена)

ВИДЕО: Намаляват убитите на пътя (обновена)

"В област Стара Загора се наблюдава намаляване на броя на убитите на пътя, но има увеличение на броя на тежките ПТП и на ранените в следствие на катастрофа", това обобщи днес инспектор Пламен Момчев,началник сектор Пътна полиция при ОД МВР. Починалите в следствие на катастрофа в област Стара Загора са 9 през изминалата година.

През изминалата учебна година при пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 22 деца. Ранени са 819. 

Най-много са пострадалите деца от 15 до 17 години - 13 загинали и 240 ранени.

Като пътници в моторни превозни средства, главно в леки автомобили са загинали 14 деца и са ранени 356.

На второ място са пострадалите като пешеходци - 4 загинали и 347 ранени. Като водачи са загинали 4 непълнолетни, а 55 са ранени.

От началото на годината в Старозагорска област са регистрирани 45 тежки пътнотранспортни произшествия с участието на деца. Едно дете е загинало, а 50 са ранени. За същия период на предходната 2012 г. са били регистрирани 42 тежки катастрофи с 3 загинали и 44 ранени.

Другата седмица в Стара Загора ще се проведе акцията „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя", която полицията осъществява съвместно с Младежки общински съвет.

На 18.09.2013 година на площада пред Общината ще има симулатори на автомобили. На тях ще може да бъде демонстрирано как високата скорост и алкохола влияят на шофирането.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top