СПРИ и се прегледай!

Стара Загора ще стане един от градовете, в които ще се проведе кампания на Министерство на здравеопазването, която ще се казва "Спри и се прегледай". С разрешение на кмета на града Живко Тодоров на 22.09.2013 г., във времето от 16:00 до 18:00 ч, в пешеходната зона на бул. "Цар Симеон Велики" (и по-точно пред сградата на общинската администрация), ще бъде разположен автобус, който ще прожектира клипове и филми с образователна цел, а също така ще бъдат раздавани и печатни материали.

Кампанията има за цел да насърчи гражданите да се преглеждат навреме що се отнася до заболявания като рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво, тъй като те се лекуват много по-лесно и успешно именно в случаите, в които бъдат диагностицирани в ранен стадий.

Проектът планира раздавенето на 400 000 покани за безплатни прегледи, които ще бъдат разпратени до здрави хора без симптоми за съответните заболявания, но които, също така, се намират в рисковите възрастови групи: 25-60 г. за рак на маточната шийка, 50-69 г. за рак на гърдата и над 50 г. за рак на дебелото и правото черво.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top