По вода и нови пешеходни пътеки ще започне учебната година

По традиция в началото на всяка учебна година всеки ученик тръгвайки от вкъщи ритва менче с вода. И тази година ще е така , но освен по вода старозагорските ученици ще се радват и на изцяло подновени пешеходни пътеки.

Преди началото на новата учебна година в Стара Загора е подменена почти изцяло маркировката на пешеходните пътеки край общинските училища, детски градини и места с оживен пешеходен поток.

Представители на сектор „Пътна полиция“ – КАТ и  Община Стара Загора направиха днес инспекция на уличната мрежа на града и констатираха, че 90 на сто от пешеходните пътеки са освежени. Извършената от общината нова маркировка в района западно от 7 ОУ „М.Станев“ – по ул. „М-р Кавалджиев“, „Авг. Траяна“ и „Цар Иван Шишман - около Математическата гимназия, в района на 4-то ОУ, 1-во ОУ „Г. Бакалов“ , СОУ „Иван Вазов“, СОУ „В. Левски“, ул. „Гурко“ - около 5-то ОУ „М.Станев“, около 13-то ОУ, ул. „Кап П. Войвода“, ул. „Авг.Траяна“, бул.„Славянски“ и ул. „Ан.Тошева“ е приета от представителите на контролния орган без забележки.
Все още се работи по ул. „Д. Стаев“, в района на МБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“, Млечна кухня, кв. „Железник“ – ул. „Младост“, ул. „Родопи“, ОУ „Самара“, както и около Професионалната гимназия по електротехника – ул. „Ан. Кънчев“. На тези места подновяването на маркировката ще завърши до края на седмицата, съобщиха от общинския отдел „Инвестиции и управление на проекти“.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top