28 септември 2022

Are You Going To Мъглиж?

Фестивалът „We Are Going To Мъглиж” стартира тази събота, 7 септември на поляните край туристически комплекс "Барите", който се намира на около километър над града, по пътя за село Селце.

Първите излизат на сцената в 12:30, купонът ще продължи цяла нощ. В програмата влизат общо 9 групи (вижте ги на сайта на фестивала)
Входът е само 2 лв., като сумата събрана от входа ще бъде използвана за възстановяването на исторически паметници на територията на град Мъглиж, така че подкрепящите тази кауза могат да дарят и повече.

 

Йордан Тотев е на 39 години, родом от Мъглиж.  От години работи и живее в Берлин.
От няколко години, Данчо се заема да организира събития и помага на съгражданите си в изявите им в Германия, а тази година за пръв път организира национален рок-фестивал, заедно с музиканта от Мъглиж Иво Руев и компания техни приятели от подбалканския град.

Как се стигна до 7 септември и „We Are Going To Мъглиж”?

Данчо:

В монента в България има много феситвали и то на много високо ниво, по време на феста в Мъглиж е например и Рок в Разлог, а на следващата седмица е Poline Rooock Fest с много добра програма.

Рок фестивалът в Мъглиж е с малък бюджет и трудно може да се конкурира с добре финансирани и станали вече традиция фестивали и от тази гледна точка си беше доста рисковано начинание. Но за нас – Иво Реув и приятели, това е една много стара мечта, свързана не само с любовта ни към рок музиката, но и с любовта към родния ни град и желанието ни да споделим това, което обичаме, с други готини хора,  които ценят същите неща.

Ние залагаме на пердимствата на условията, които предлагат града и района на Барите.
Комбинацията от планина, река, палатки и рок музика – всичко това, на много достъпни почти символични цени, както и централното разположение на Мъглиж ще наклонят избора на много хора от страната в наша полза, да не говорим за жителите от региона. За тях фестивалът определено е култулното събитие на годината.
Мисля, че и подбора на групите се получи много сполучлив, интересът до момента е голям и всичко обещава едно много приятно рок преживяване.

„We Are Going To Мъглиж” е една идея, която се роди от песен на Иво Руев Банд 69 и порасна до рок фестивал. Моето желание е тази идея да продължи да се развива, не само с повторението на фестивала в два фестивални дни догодина, но и с други мероприятия.

Конкретно мисля за възраждане на традицията на мотокрос-състезанията в Мъглиж. /Една друга моя мечта!/ Градът има чудесен терен и някога беше част от националния кръг по мотокрос. Много се надявам с примера, който даваме с Иво Руев, правейки рок фестивала, да покажем на хората, че всичко е възможно и нещата могат да се получават. Когато имаш добра идея и правиш нещо, което обичаш, така че да е и полезно за другите, хората ти симпатизират и ти помагат.

Рок фестивалът „We Are Going To Мъглиж” наистина е добър пример за това. Когато хората разбраха, че не просто мечтаем, а наистина сме се заели да доведем нещата до резултат, започнаха да се свързват с нас и да ни предлагат помощта си. Например групата младежи, които ще помагат за изграждането на сцената и за охраната и организацията по време на феста, правят това без да получават каквото и да било заплащане. Правят го защото това е техният рок фестивал! Аз лично съм много горд с тези младежи, между които е и моят племенник. Това е новият морал на България! Ние правим заедно нещата, които харесваме, защото ги харесваме!

Елате в Мъглиж на 07 септември и ще се убедите сами!

Starozagorci.Com е  партньор на фестивала
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top