Болницата работи на командно дишане

Съветът на директорите към УМБАЛ  „Проф .д-р. Стоян Киркович “ трябва много бързо да предложи оздравителна програма за болницата. С всеки изминал ден дълговете на здравното заведение се увеличават. Само за последната година те са скочили с около 2 мил. В момента задълженията са за над 22 мил. лв . като повече от 60 % са просрочени и изискуеми. Това означава, че във всеки един момент кредиторите могат да преустановят доставките на лекарства и медикаменти към  болницата, което ще преустанови и нейната работа.

„До два месеца ще бъде свикано ново общо събрание на акционерите, на което ще бъдат избрани представители от МБАЛ . Те ще сменят двама членове от сегашния състав на борда", каза парламентарният секретар на Министерството на здравеопазването Ваня Кюркчиева .

Най-вероятно утре ще бъде избран нов изпълнителен директор на здравното заведение. В момента в Съвета на директорите влизат само кадри на бившата Университетска болница.

Според зам -директора на здравното заведение д-р Живко Желязко предстои да бъдат съкратени около 400 служители, тъй като след като двете болници бяха обединени не бяха извършени никакви съкращения част от длъжностите се припокриват. Той е на мнение, че оттук нататък  специалистите ще потърсят работа извън старозагорската  болница. В момента в здравното заведение работят около 1600 служители.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top