Смениха борда на директорите на Окръжна болница (обновена, ВИДЕО)

Лекарите допуснаха провеждането на Общо събрание на МБАЛ „Проф.  д-р Ст.Кирковиич”. Това беше 2 опит за провеждане  на събранието. Първият път - на 16 август, Общото събрание бе осуетено от протести.  Проблемът е  смяната на изпълнителния директор на болницата. Очаква се проф. д-р Петрана Чакърова – педиатър от Стара Загора да замени досегашния изп. директор д-р Петър Атанасов. Днес той бе на работното си място.

Събранието започна в 11:00. Бяха сменени двама от членовете на борда на директорите на болницата – на мястото на доц. Йовчо Йовчев бе избран д-р Мариус Кирков, а на мястото на д-р Петър Атанасов е избрана проф. Петрана Чакърова . Така 5-членния нов борд на болницата е вече само с кадри на вече бившата Университетска болница в Стара Загора. Все още нито един от докторите в него не е избран за изпълнителен директор на окръжна болница. Това ще стане на отделно събрание на новия борд на директорите на МБАЛ „Проф.  д-р Ст. Кирковиич”.

По-рано днес пред болницата отново имаше лекари и служители в готовност за протести, но и присъствие на около 20 униформени полицаи. Протестиращите допуснаха провеждането на събранието, тъй като имало резервен вариант за провеждането му на друго място. В него участваха и представители на всички общини, членове на борда на окръжната болница – Казанлък, Чирпан, Гълъбово, Николаево, Опан и Стара Загора.

В Стара Загора пристигна специално за  проблемното събрание Ваня Кюркчиева – парламентарен секретар на Министерството на здравеопазването.  В момента тя разговаря с представители на болничните синдикати.

Пред камерата на StaroZagorci.Com Д—р  Живко Желязков зам. директор на болницата – представя исканията на протестиращите, които ще бъдат изпратени до Министерството.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top