Стоманярски се извини за “Кръв ще се лее“. Багерите влизат в Лозенец след 27 септември

Стоманярски се извини за “Кръв ще се лее“. Багерите влизат в Лозенец след 27 септември

Днес пред камерата на StaroZagorci.Com, началникът на контрола по ЗУТ в Общината Ангел Стоманярски се извини за нашумелия цитат "Кръв ще се лее", с който той илюстрира твърдото намерение на кмета Тодоров да събаря незаконните ромски къщи. Стоманярски направи изказването пред журналисти по време на пресконференция в понеделник. "Мога да ви уверя само от моя разговор с Кмета, той каза: кръв ще се лее, но ще се събарят къщи...", каза тогава служителя отговарящ за незаконните строежи.

Днес Стоманярски уточни, че не е имал предвид буквално „да се лее кръв“, а е използвал тази метафора в израз на твърдото решение на Общината да покаже, че всички са равни пред закона. „Ние ще водим много толерантна кампания, всичко ще бъде изпълнено съгласно закона ще бъдат да дадени срокове за обжалване, ще бъдат проведени разговори с живеещите на тази територия" - каза пред StaroZagorci.Com общинският началник - отдел.

Още вчера са заповедите за събаряне на незаконните постройки са били подписани от кмета Живко Тодоров и днес ще бъдат разлепени в ромския квартал Лозенец, както и в сградата на Общината - съобщи новината пред нашата камера с инж. Стоманярски. С това започва да тече и едномесечния срок по обжалване, както е по закон.

Така на практика багерите влизат в Лозенец за да съборят първите 62 незаконни ромски къщи едва след 27 септември.ри.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top