Зала по бадминтон и музей на спорта в Стара Загора?

Зала за бадминтон ще бъде построена в Стара Загора. На среща състояла се днес между кмета Живко Тодоров и ветерани участвали в Олимпиадата в Торино беше съобщено, че се предвижда изграждането на нова зала.
Желанието на Общината е Стара Загора да се превърне в център на бадминтона в България . „Все още избираме мястото. Трябват ни поне 3 декара площ. Като декар и половина ще бъдат за  залата, а останалите за предназначени за паркинг“, допълни Тодоров.

„Стара Загора е град с традиции в бадминтона и искаме това да бъде продължено. В момента всички състезания се играят в зала „София“, в столицата интересът към нашия спорт е малък, а тук всеки един се интересува от бадминтон“, сподели Христо Михалев, един от медалистите ветерани.

Ако тази зала бъде построена градът на липите ще бъде домакин на всички национални състезания. Стара Загора ще може да приеме и надпревари от международния календар, дори и световно първенство.

На срещата днес кметът Живко Тодоров обяви, че се обмисля да се обособи голяма витрина, в новата спортна зала. Там ще бъдат излагани медалите и купите, спечелени от старозагорските спортисти. 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top