Живко Тодоров със златен медал

Днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров се срещна с част от участниците на Олимпиадата за ветерани в Торино, Италия.  На нея присъстваха Красимира Чахова (лека атлетика), Пламен и Христо Михалеви, Петко Монев и Тихомир Киров (бадминтон).

Христо Михалев представи част от състава на бадминтонистите като подчерта, че усърдните тренировки са донесли и заслужения успех „За нас е чест да представяме Стара Загора, с което тя да присъства на международната карта на бадминтонистите. Общината ни подкрепя с всичко“, допълни Михалев.

Общо участниците на олимпиадата бяха повече от 35 000, а българската делегация беше от 46 и се завърна с 44 медала. 11 са титлите завоювани от бадминтонистите, те спечелиха още 15 сребърни и 1 бронзов медал.
Леката атлетика се представи отлично като завоюва шест златни, три сребърни и четири бронзови медала. От тях Чахова завоюва 1 сребърен, 1 златен и 1 бронзов.

Кметът поднесе подаръци на медалистите от името на Община Стара Загора. Спортистите върнаха жеста, поднасяйки му копие на златен медал от Торино. Ветераните благодариха, че Община Стара Загора винаги е помагала организационно и финансово, когато в града на липите се провеждат състезания.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top