Аладжова въодушевена от доброволците. Събира ги утре по първи петли.

Всички екипи, които се бориха неуморно с пламъците, безпощадно обладали над 50 дка борови гори на "Зайчева поляна" в ранния следобед на 20 август, преди малко  напуснаха мястото на пожара като тук остана една пожарна кола, която ще гаси и дежури през цялата нощ и ще следи огъня да не се разпростира в по-голям периметър.

Областният управител Живка Аладжова остана изключително доволна от проявената самоинициатива от страна на групите старозагорци (предимно събрали се посредством фейсбук групата "Истината за Стара Загора", които с призиви в социалната мрежа от типа на "Отиваме!" се самоорганизираха доброволно да помогнат на огнеборците и останалите екипи, правещи всичко по силите си да попречат на безпощадните пламъци да слязат наюг към жилищната част на Стара Загора. Аладжова предпочете именно онези старозагорци, които сами пожелаха да дойдат да помогнат (без, например, да се налага инстанции като Бюрото по труда - Стара Загора да ги призове към гражданска отговорност) и остана много приятно изненадана от активността им.

Ето защо, тя ги призова още утре в 6:30 сутринта, след като успеят поне малко да си отпочинат от днешната тежка вечер, да се отзоват отново на мястото на пожара и да помогнат за окончателното поражение над безмилостно вихрещият се огнен звяр над "Зайчева поляна".

За нас остава само да очакваме официална информация относно причината за пожара. Засега такава липсва, но сред гражданиете коментиращи в социалните мрежи се наблюдава категоричното мнение, че пламъците няма как да не са дело на... човешка ръка.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top