Красимира Чахова с олимпийска титла от Торино

Красимира Чахова с олимпийска титла от Торино

Старозагорската лекоатлетка Красимира Чахова приключи участието си с пълен комплект медали от Олимпийските игри за ветерани, които се провеждат до 11 август на стадион Примо Небиоло в Торино, Италия.

След бронза от бягането на 1500 м и сребърния медал в дисциплината 2000 м стипълчейз, тя спечели и златен медал на 400 м с препятствия, с време 1:18:68 мин., във възрастова група 45 години.„Реших да не стартирам на 800 м. Понатрупах доста умора, която предполага риск от контузии. През оставащите 2 дни ще разгледам града и ще подкрепям нашите бадминтонисти, които вече играят срещи за разпределение на медалите“, сподели Краси.

Стара Загора е представена на игрите от още 4 представители, състезателите по бадминтон Пламен и Христо Михалеви, Петко Монев и Тихомир Киров. Българската делегация се състои от 46 спортисти, начело с олимпийската шампионка от Монреал Здравка Йорданова, президент на Българската Мастерс федерация.

Осмата поред Олимпиада за ветерани, в която участват рекордните над 35 000 състезатели, се откри на 3 август вечерта на площад Кастело в Торино. До 11 август италианският град е арена на спортни битки в 30 вида спорт. Първите игри се провеждат в Торонто през 1985 год. с 8500 участници.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top