Красимира Чахова се връща със сребро от Торино

Старозагорската лекоатлетка-ветеранка Красимира Чахова спечели сребърен медал в първия си старт на Олимпийските игри за ветерани в Торино, Италия. В дисциплината 2000 м стипълчейз, във възрастова група 45 години,първа на дистанцията е Ниобе Менендез – Испания, а трета рускинята Галина Киселева, съобщиха информационните агенции.

Осмата поред Олимпиада за ветерани, в която участват над 35 000 състезатели, се откри на 3 август вечерта на площад Кастело в Торино. До 11 август италианският град ще се превърне в арена на спортни битки в 30 вида спорт. Първите игри се провеждат в Торонто през 1985 год . с 8500 участници.
„ Много съм щастлива и доволна от себе си. След работата по организацията на Балканиадата по лека атлетика в Стара Загора, която струваше много усилия и нерви, съм спала ден и половина, за да превъзмогна поне мъничко умората, сподели със задоволство Краси. Тя е вицеолимпийска шампионка от последните игри в Сидни.

Чахова, която е председател на Комисията за международна дейност в Българската федерация по лека атлетика за ветерани, е дала заявки за участие на всички средни дистанции, гладко бягане и с препятствия. Българската делегация се състои от 46 спортисти ,начело с олимпийската шампионка от Монреал Здравка Йорданова, президент на Българска Мастерс федерация.

Стара Загора има още 4 представители- Пламен и Христо Михалеви, Петко Монев и Тихомир Киров ще участват в състезанията  по бадминтон.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top